Livre
Néerlandais

De Wilde Kippen Club en de liefde

Cornelia Funke (auteur)

De Wilde Kippen Club en de liefde

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De liefde waart rond in de Wilde Kippen Club. Liefde tussen Sprotje en Fred, een ingewikkelde weekendliefde van Roos, en Lisa wordt betrapt terwijl ze met iemand staat te zoenen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Wilde Kippen Club en de liefde
Auteur
Cornelia Funke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Wilden Hühner und die Liebe
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2009
153 p. : ill.
ISBN
9789045107608 (hardback)

Commentaires

De Wilde Kippen Club en de liefde is het vijfde boek uit een oorspronkelijk Duitstalige serie. De reeks en de daarop gebaseerde films zijn al jaren heel populair in hun thuisland, en eigenlijk is het jammer dat ze in ons taalgebied niet wat meer belangstelling krijgen. In tegenstelling tot wat de titel en de cover doen vermoeden, stijgt de reeks nl. ver boven de gemiddelde meisjesreeksen uit, en kan ze een breed lezerspubliek boeien. In ieder geval zijn de gebeurtenissen en de karakters geloofwaardig, en worden er geen pasklare oplossingen geboden voor allerlei ingewikkelde relatieproblemen.
Zoals de titel doet vermoeden, krijgen een aantal leden van de Wilde Kippen Club (vijf heel verschillende tienermeisjes) te maken met allerlei liefdesperikelen. Zoals we al uit eerdere boeken weten, heeft Sprotjes moeder een problematische relatie met "de betweter". Nu willen de twee toch gaan trouwen, en alleen al het uitkiezen van een passende trouwjurk blijkt een onmogelijke klus. Bov…Lire la suite
In dit vijfde deel over de Wilde Kippen Club speelt liefde de hoofdrol. Liefde tussen Sprotje en Fred, lesbische liefde tussen Lisa en Margot, de weekendliefde van Roos, liefde tussen de moeder van Sprotje en haar (mogelijke) tweede man en liefde tussen de moeder van Sprotje en haar eerste man, die opeens weer op de stoep staat. De liefdesavonturen wisselen zich in een hoog tempo af. Natuurlijk spelen de andere leden van de Wilde Kippen Club en de jongens van de Pygmeeën-club ook een belangrijke rol in deze stevige, kloeke uitgave. Een verhaal waarin menige tiener zich herkent of zou willen herkennen! Vanaf de eerste bladzijde lukt het de bekende auteur om de lezer mee te nemen in de avontuurlijke, dagelijkse beslommeringen van een aantal tienermeiden. Vertaald in mooi Nederlands, met oog voor details en voor gevoelens, die als vanzelfsprekend, herkenbaar beschreven worden. Naast de meer fantasierijke uitgaven van deze originele schrijfster, is de serie 'Wilde Kippen Club'* een serie …Lire la suite

De Wilde Kippen Club en de liefde

In dit vijfde deel van van ‘De Wilde Kippen Club’ zijn de meisjes dertien à veertien jaar oud. De vijf vriendinnen hebben zo elk hun eigen liefdesperikelen: met Sprotje en Fred gaat het goed, maar haar moeder ziet een huwelijk met de Betweter niet meer zo goed zitten. En door de bemoeienissen van haar oma duikt tot overmaat van ramp haar vader op. Roos heeft een ingewikkelde weekendrelatie, Melanie flirt met de ouderejaars omdat Willem haar heeft laten zitten. En Lisa wordt betrapt als ze met iemand staat te zoenen. Wat moeten ze daar nu weer mee? Dit is een leuk meidenboek, dat de zielenroerselen van de meisjes en het gedoe met een jongensclubje overstijgt. Hun vriendschap blijft belangrijker dan de liefde, maar als Lisa staat te zoenen met een overwacht iemand, duiken er toch barsten op. Realistisch, herkenbaar, grappig, vlot geschreven, ... een mix die zorgt voor enkele uurtjes aangenaam vertier. In Duitsland is 'de wilde kippenclub' een echte hype: er werden meer dan één miljoe…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia