Livre
Néerlandais

De Wilde Kippen Club voor altijd

Cornelia Funke (auteur), Thomas Schmid (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De liefdesperikelen binnen de Wilde Kippen Club zijn niet van de lucht. Sprotje en Fred hebben twee jaar verkering, Melanie en Willem groeien uit elkaar en Roos wordt verliefd op Willem. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De Wilde Kippen Club voor altijd
Auteur
Cornelia Funke Thomas Schmid
Traducteur
Esther Ottens
Dessinateur
Edda Skibbe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Wilden Hühner und das Leben
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2010
225 p. : ill.
ISBN
9789045110875 (hardback)

Commentaires

Jarenlang konden we de tienermeisjes Sprotje, Roos, Kim, Lisa en Melanie volgen in een hele reeks boeken en films over hun avonturen met de 'Wilde Kippenclub'. In het zesde, en vermoedelijk laatste deel, zijn de meisjes uitgegroeid tot jonge vrouwtjes, en wil het hele clubgedoe niet meer zo goed werken. In de oorspronkelijke Duitse versie heet dit boek Die wilden Hühner und das Leben en het is inderdaad het leven in al zijn facetten dat de meisjes danig parten speelt.
De hele klas gaat op werkweek, maar niets is zoals het zou moeten zijn. Sprotje en Fred hebben net voordien gevierd dat ze één jaar samen zijn. Fred heeft daarbij een heel bijzondere wens gedaan: hij wil nu meteen met Sprotje vrijen. Zij vindt dit allemaal wat overhaast en kan maar niet besluiten. Dat bekoelt de relatie tussen de twee danig, en dat blijft de hele werkweek zo duren. De aanwezigheid van een ander mooi meisje, dat heel veel aandacht krijgt van Fred, doet hieraan geen goed. De mooie Melanie, die ee…Lire la suite
In dit zesde deel van 'De Wilde Kippen Club'* gaan de meiden, samen met anderen, op werkweek. De liefdesperikelen zijn niet van de lucht: Sprotje en Fred hebben twee jaar verkering en 'wachten' op de eerste seksuele ervaring, Melanie en Willem groeien uit elkaar en omdat Melanie Willem niet wil verliezen zegt ze dat ze zwanger is, Roos houdt veel van Willem (die nog met Melanie is) en Sabrina wil wel wat met Fred. Daarnaast zou de Wilde Kippen Club de Wilde Kippen Club niet zijn als er geen ondeugd uitgehaald en teruggedaan werd! Als dit misgaat en de Wilde Kuikens Club hiervan de dupe wordt, beraden ze zich allen op hun positie als Wilde Kippen Club. Ze heffen de Club op en geven alle geheime kennis en afspraken door aan de Wilde Kuikens Club. Hun levens lopen immers steeds meer uiteen en ieder gaat steeds meer zijn eigen weg. Zoals Sprotje en Fred die op het einde van het boek samen naar Amerika gaan. Wordt vervolgd! De bekende auteur heeft de hoofdfiguren in het boek laten opgroeie…Lire la suite

De Wilde Kippen Club. Voor altijd

De Wilde Kippen Club, bestaande uit Sprotje, Roos, Melanie en Kim, kennen we uit de vorige boeken van Cornelia Funke. De meisjes uit dezelfde klas botsen nogal eens met sommige jongens uit die klas: de Pygmeeën. De laatste tijd is er vrede tussen de twee clubs. De kippen en de pygmeeën zijn geen kleine kinderen meer en de relaties verleggen zich. In dit boek gaan de Wilde Kippen op werkweek. Toch wordt het niet de zorgeloze tijd waarop ze allemaal hadden gehoopt. Sprotje en Fred zien hun relatie op de klippen lopen. Roos is stiekem verliefd op Willem, de vriend van Melanie. Lisa heeft een auditie gedaan voor een grote rol. Als ze die rol krijgt, wil ze van school af, maar dat heeft ze nog niet durven zeggen tegen haar moeder. Kim wordt tot over haar oren verliefd op Steve, maar ze vreest dat dit niet wederzijds is. Tot overmaat van ramp is Melanie bang dat ze zwanger is en dat is wel het laatste dat haar vriend Willem wil horen ... De werkweek wordt dan nog eens dooreengeschud door…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions