Livre
Néerlandais

Levende schaduwen

Cornelia Funke (auteur), Lionel Wigram (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Jacob Reckless heeft het leven van zijn broer gered, tegen een hoge prijs: de Zwarte Fee heeft hem vervloekt en het enige dat zijn leven kan redden, is een magische kruisboog. Maar ook de goyl Nerron aast op de boog.
Titre
Levende schaduwen
Auteur
Cornelia Funke Lionel Wigram
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Lebendige Schatten
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2013
397 p. : ill.
ISBN
9789045114743 (paperback)

Commentaires

In het eerste deel Achter de spiegel wist Jacob Reckless zijn broer Will van verstening te redden, al betaalde hij hiervoor een bijzonder hoge prijs: een vervloeking toverde een mot op zijn borst tevoorschijn, die hem zesmaal zal bijten en vervolgens dood achterlaten. Een wat voorspelbare plot, al integreert Cornelia Funke via een geduchte concurrentiestrijd tussen Jacob en schatzoeker Nerron voldoende spanning en avontuurlijke wendingen. Dit tweede fantasyverhaal rond Jacob Reckless (letterlijk: ‘roekeloos’, ‘waaghalzig’) kan apart worden gelezen, al gaan dan enkele subtiele, vaak humoristisch bedoelde verwijzingen aan de lezer voorbij.
Samen met Vos vertrekt Jacob opnieuw op een queeste, ditmaal om zijn enige redmiddel, een magische kruisboog, te bemachtigen. De zorgvuldig opgebouwde spanningsboog ondersteunt de compositie en staat garant voor een goedgeschreven, fantasievol avonturenverhaal. De verhaallijnen rond Jacob en Vos enerzijds en hun tegenstanders anderzijds l…Lire la suite
Jacob Reckless (25) kan vanuit onze wereld in een spiegelwereld stappen; een wereld vol sprookjes en fantasiefiguren in het decor van het 19-eeuwse Europa. Hier is Jacob vervloekt door de zwarte fee en nu heeft hij een mot op zijn borst. Deze zal hem zes keer bijten, waarna Jacob sterft. Hij wil de vloek opheffen. Als laatste redmiddel wil hij de magische kruisboog gebruiken van Guismund, een Heksenslachter die al 300 jaar dood is. Samen met zijn vriendin Vos zoekt Jacob de hand, het hoofd en het hart van Guismund. Een gevaarlijke zoektocht vol avonturen volgt. Maar ook de goyl Nerron zoekt de kruisboog en de tijd dringt, want de mot bijt geregeld. De Duitse auteur en Zilveren Griffel-winnaar woont in de VS. De plot is samen met Lionel Wigram (de producer van de Harry Potter-films) geschreven. De hoofdstukillustraties zijn getekend door Funcke. Het spannende verhaal zit vol sprookjeselementen zoals Blauwbaard en Sneeuwwitje. Dit tweede deel van de Reckless-serie is een fijn leesbaar b…Lire la suite

Reckless. Levende schaduwen

In deel 1 heeft Jacob Reckless zijn broer gered van de verstening, maar hij betaalde hier een hoge prijs voor. De Zwarte Fee heeft een mot laten neerstrijken op zijn borst, die hem zes keer zal bijten. De laatste beet zal zijn dood betekenen. Tenzij Jacob de magische kruisboog vindt waarmee hij de vloek van de Zwarte Fee kan opheffen. Jacob mag dan wel één van de beste schatzoekers van de wereld achter de spiegel zijn, hij is niet de enige die de kruisboog in handen wil krijgen. Met de hulp van Vos maakt hij deze zoektocht op leven of dood.
Dat Cornelia Funke kan vertellen en een eigen wereld scheppen, staat buiten kijf. Maar dit tweede deel is zeker niet eenvoudiger dan het eerste. Er wordt verondersteld dat de personages en gebeurtenissen van deel 1 nog perfect in je geheugen zitten, alsook de historiek en de regels van de wereld achter de spiegel. De voortdurende uitweidingen over alles en nog wat maken de verzonnen wereld wel rijk, maar zijn tegelijk een ballast en een rem o…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions