Livre
Néerlandais

Nacht van inkt

Cornelia Funke (auteur)

Nacht van inkt

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Meggies vader Mo is in het boek van Fenoglio roverhoofdman geworden. Hij neemt het op tegen de onsterfelijke Adderkop. Zal hij die ongelijke strijd kunnen winnen? Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Boeken, Geheimen
Titre
Nacht van inkt
Auteur
Cornelia Funke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Tintentod
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2008
630 p.
ISBN
9789045107318

Commentaires

Meggie en haar vader Mo zijn in het verhaal terechtgekomen van de ijdele schrijver Fenoglio. In dit derde deel van de Inkttrilogie* neemt Mo het als een soort Robin Hood op tegen de onsterfelijke Adderkop, een schijnbaar hopeloze missie. In dit dikste, somberste en meest angstaanjagende deel van de reeks is ook een belangrijke rol weggelegd voor Orpheus, een machtswellusteling die het verhaal van de met een writer’s block kampende Fenoglio heeft overgenomen. De werkelijke auteur van het boek neemt de tijd om het geestelijk en lichamelijk lijden van haar personages te beschrijven. Dit geeft het boek emotionele intensiteit, maar ruim zeshonderd pagina’s somberheid en doodsangst kunnen een lezer ook afstompen. Hierdoor is dit verhaal niet zo hypnotiserend als de vorige delen en wordt nieuwsgierigheid naar de afloop de voornaamste reden om door te lezen. Het einde houdt de mogelijkheid van een vervolg open. Prettig is de lijst met personages die je helpt de vele romanfiguren uit elkaar te…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia