Livre
Néerlandais

Twee wilde kleine heksen

Cornelia Funke (auteur), Juliette De Wit (dessinateur), Esther Ottens (traducteur)
Lilli wil niets liever dan een echte heks worden. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om een heksennacht te houden. Maar dan staat ineens Elfrieda, een echte heks, voor hun neus. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Heksen
Titre
Twee wilde kleine heksen
Auteur
Cornelia Funke
Dessinateur
Juliette De Wit
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Zwei wilde kleine Hexen
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2014
105 p. : ill.
ISBN
9789045117195 (hardback)

Commentaires

Lilli heeft een heksentik. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om een heksennacht te houden. Verkleed en gewapend met bezems en de tegenstribbelende kat van Rosanna dansen de twee rond de barbecue waarop een pan soep staat te pruttelen. Maar dan zit ineens Elfrieda, een onvervalste heks, op het hek en blijkt dat Lilli en Rosanna nog heel wat moeten leren. Dit vrolijke en spannende verhaal van Cornelia Funke neemt je mee in de witte magie. Efrieda is een leuke heks, die haar toverkrachten bijvoorbeeld gebruikt om voor mooi weer te zorgen, zodat Rosanna’s ouders eindelijk weer eens veel bezoekers in hun ijssalon krijgen. De meisjes Lilli en Rosanna hebben sterke eigen karakters die elkaar goed aanvullen. Funkes woordgebruik is origineel, bijvoorbeeld de vloeken van Elfrieda (heilige dertien!), en ze gebruikt veel dialogen. De kleine zwart-witillustraties van Juliette de Wit ondersteunen de humor en luchtigheid van het verhaal. De oorspronkelijke Duitse uitgave verscheen al in 1994, maar…Lire la suite

Twee wilde kleine heksen

De vrolijke meid Lilli wil dolgraag heks worden. Ze overtuigt haar beste vriendin Rosanna om haar hierbij te helpen. Op een nacht proberen ze een heksenritueel uit en hun verbazing is groot wanneer ze een echte heks doen verschijnen. Deze is bereid om hen een opleiding te geven tot ‘echte heks’. Al snel blijkt dat Lilli en Rosanna elk hun eigen talenten hebben en daar speelt de heks Elfrieda op in. Deze ‘goede heks’ zorgt ook voor een oplossing voor het probleem waarmee Rosanna’s ouders kampen. De eigenzinnige kat van Rosanna en de naïeve hond van Lilli zorgen voor entertainment waar je niet genoeg van krijgt.

Het verhaal is levendig en kleurrijk verteld en kleine zwart-witillustraties vullen de tekst hier en daar aan. Achtjarige meisjes zullen genieten van dit boek en het jammer vinden dat er geen tweede deel van verscheen. Het einde liet nochtans uitschijnen dat dit wel eens zou kunnen. In het Duist verscheen dit boek al in 1994, maar het  is nu pas vertaald.


À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions