Plusieurs formats:

Commentaires

Na het grote succes van Donoghue’s roman 'Kamer' nu een ouder boek van deze in Canada wonende Ierse auteur in vertaling. Het in het Londen van 1864 gesitueerde verhaal is gebaseerd op een destijds geruchtmakende echtscheidingsrechtszaak, waarin vice-admiraal Henry Codrington en zijn vrouw Helen tegenover elkaar stonden. Derde hoofdpersoon is Emily ‘Fido’ Faithfull, een van de drijvende krachten van de Britse vrouwenbeweging en eigenares van een drukkerij. Zij wordt slachtoffer van haar liefde voor de manipulatieve Helen en dient uiteindelijk als belangrijkste getuige in de rechtszaak de doorslag te geven. Na eerder met 'Slammerkin' ('Lichtekooi') en het niet vertaalde 'Life Mask' geschreven te hebben over het Engeland van de 18e eeuw situeerde Donoghue deze levendige, spannende en geestige roman over liefde, vriendschap, overspel en de verhouding tussen mannen en vrouwen in het bruisende Victoriaanse Londen, waar de vrouwenbeweging voet aan de grond probeert te krijgen. Met uitgebreid…Lire la suite

À propos de Emma Donoghue

CC BY-SA 4.0 - Image by Katrina Afonso

Emma Donoghue, née le 24 octobre 1969 à Dublin, est une historienne, romancière et dramaturge irlandaise qui vit actuellement au Canada.

Biographie

Née à Dublin, elle est la benjamine d'une famille de huit enfants.

Elle obtient un baccalauréat en littérature française et anglaise de l'University College Dublin, puis un doctorat du Girton College de l'Université de Cambridge.

Son roman Hood (1995) reçoit le Stonewall Book Award et Slammerkin (2000) obtient le prix Ferro-Grumley de la fiction lesbienne. Son dernier recueil de nouvelles, Touchy Subjects, paraît en 2006. Son roman Landing (2007) dépeint la relation à longue distance entre une conservatrice canadienne et une hôtesse de l'air irlandaise.

Emma Donoghue est l'une des « Quatre » autrices lesbiennes anglo-saxonn…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions