Politieke intriges en manipulaties zijn nodig om silo's te bouwen waarin de mensheid zich kan terugtrekken na een chemische wereldapocalyps. Prequel bij de dystopische trilogie 'Wool'.
Contient
Titre
Shift
Auteur
Hugh Howey
Langue
Anglais
Éditeur
London: Arrow, 2013
578 p.
Note
Bevat vragen voor leesgroepen
ISBN
9780099580478 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Met zijn debuut 'Wool'* creërde de auteur een fascinerende dystopie van een mensheid teruggetrokken in silo’s. Op het internet publiceerde hij een drietal verhalen die de voorgeschiedenis geven. Deze zijn nu tezamen in dit boek uitgegeven. Een van de drie verhaallijnen betreft een senator, waardoor we een beeld krijgen van de politieke intriges en manipulaties die nodig waren om de silo’s te bouwen. De verhaallijn rond Jimmy geeft de connectie met Wool, omdat deze daar ook in voorkomt. Dit boek is minder claustrofobisch dan het debuut, maar de naderbij komende doem is goed getroffen. We begrijpen nu beter hoe de silo’s georganiseerd werden. De stijl is beeldend, goed verzorgd en het gebezigde Engels niet al te gecompliceerd. Het plot komt niet tot een afronding; dit is immers de aanloop naar de Wool-trilogie. Een sterke sf-roman met geloofwaardige personages in een maatschappij die uiteenvalt. Normale druk en ruime bindmarge.

À propos de Hugh Howey

Hugh Howey, né le 23 juin 1975 à Monroe en Caroline du Nord, est un écrivain américain. Il est connu grâce à son roman Silo (Wool), vendu à plus de 500 000 exemplaires.

Biographie

Hugh Howey vit de plusieurs métiers : réparateur d'ordinateurs, capitaine de yacht et commis de librairie. Il écrit dans ses moments libres et tente d'obtenir un contrat de publication auprès d'une maison d'édition, mais se décourage face à la lenteur du processus d'acceptation. Il se tourne alors vers Amazon, où il autopublie notamment le premier épisode de ce qui formera le roman Silo (Wool), premier volet d'une trilogie.

Sa série de nouvelles connaît un tel succès que son auteur décide de les rassembler pour former le roman Silo. Howey a en effet vendu plus de 500 000 exemplaires du roman de sa future trilogie. …En lire plus sur Wikipedia