Livre
Néerlandais

Robijn

John Stephens (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Kate, Michael en Emma zijn op zoek naar hun ouders. Michael en Emma ontmoeten iemand die hun ouders tien jaar geleden gezien heeft. Hij vertelt over een kaart van een mysterieuze plek die hen kan helpen hun ouders te vinden.
Titre
Robijn
Auteur
John Stephens
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fire chronicle
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013
411 p.
ISBN
9789047516903 (hardback)

Commentaires

Robijn is het tweede boek van wat een trilogie lijkt te worden over Kate, Michael en Emma. Ze zijn door hun ouders uit voorzorg achtergelaten in een weeshuis, met de belofte later weer opgehaald te worden. Wat hun ouders ook van plan zijn, het is gevaarlijk. De kinderen blijken over bijzondere krachten te bezitten. In Smaragd, het eerste deel, gaan ze met de hulp van dr. Pym, een oude tovenaar, op zoek naar de Boeken van het Begin (tevens de titel van de hele reeks), en gaat Kate na een hele reeks avonturen een verbond aan met de Atlas, het Boek van de Tijd. Dat stelt haar in staat door de tijd te reizen.
Bij het begin van Robijn zijn er twee jaren verstreken en zijn de drie kinderen opnieuw ondergebracht in een weeshuis. Maar het gevaar vindt hen toch. Wanneer het weeshuis overvallen wordt, probeert Kate met een van de belagers naar het verleden te gaan om hem daar af te schudden, maar ze raakt gescheiden van de Atlas en zit vast in 1899. Binnen een paar dag…Lire la suite
De kinderen Wibberly zetten hun zoektocht naar drie legendarische boeken voort. Kate, Michael en Emma zijn inmiddels een jaar ouder (15, bijna 13 en 12). Ook in dit tweede, niet los te lezen deel van de trilogie 'De Boeken van het Begin'* worden ze belaagd door vreemde wezens en monsters, waardoor Kate in New York belandt en haar broer en zusje in een andere tijd een gevaarlijke reis maken naar Antarctica. Ze krijgen nieuwe bondgenoten, maar omdat niets is wat het lijkt en personen gemakkelijk van gedaante kunnen wisselen, zijn ze onzeker over hun helpers. Het verhaal wordt beeldend beschreven; duidelijk is dat er een derde zoektocht zal volgen. Liefhebbers zullen smullen van dit spannende fantasy-avontuur. Vanaf ca. 12 jaar.