DVD
Japonais

Your name

Makoto Shinkai (directeur), Radwimps (compositeur)
Middelbare scholiere Mitsuha woont in een saai dorp en droomt van een opwindend leven in Tokio. Op een dag wordt ze wakker in het lichaam van Taki, een scholier in Tokio, en hij in haar lichaam. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Your name / regie en scenario Makoto Shinkai
Directeur
Makoto Shinkai
Compositeur
Radwimps
Langue
Japonais
Éditeur
Periscoop, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
102 min.
Note
Taalkeuze: Japans, Engels Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op de gelijknaminge manga-strip van Makoto Shinkai
EAN
5051083126694

Commentaires

Animatiefilm van de Japanse regisseur Makoto Shinkai (5 cm per second; Voices of a distant star). Middelbare scholiere Mitsuha woont in een saai dorp en droomt van een opwindend leven in Tokio. Op een dag wordt ze wakker in het lichaam van Taki, een scholier in Tokio, en hij in haar lichaam. Deze gebeurtenis herhaalt zich vaker, en gaandeweg leren ze elkaar kennen door middel van briefjes en berichtjes in elkaars telefoon. Wanneer Taki geen contact meer krijgt met Mitsuha, gaat hij op zoek naar het dorpje waar ze woont. Het blijkt dat ze in verschillende tijdlijnen leven en ook dreigt een natuurramp. De recensenten geven 3-4 1/2 ster. Remke de Lange (Trouw 2-11-'17) hoort teveel 'kleffe popsongs', maar vindt het een raadselachtig verhaal met fraaie animaties en een 'ontroerend, lyrisch einde'. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Onweerstaanbaar romantische en prachtig getekende variatie op de klassieke body swap-film (…)’. De film was in Japan en wereldwijd zeer succesvol. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Makoto Shinkai

Makoto Shinkai (新海 誠, Shinkai Makoto) est un réalisateur de films d'animation japonais, comédien de doublage pour ses films et graphiste de jeux vidéo né le 9 février 1973 à Nagano dans la préfecture de Nagano, au Japon.

Biographie

Originaire de la préfecture de Nagano, il a étudié la littérature japonaise à l’Université Chūō. Sa passion pour la création remonte aux mangas, anime et romans qu’il lisait au collège.

Son anime préféré est Le Château dans le ciel de Hayao Miyazaki.

Makoto Shinkai a été appelé le "nouveau Miyazaki" dans plusieurs revues,, bien qu’il réponde « c'est me surestimer ».

En lire plus sur Wikipedia