Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw, die als kind al wenste dat de minnaar van haar moeder haar vader zou zijn, zoekt deze man op als haar moeder en zijn vrouw beiden zijn overleden.
Titre
De vogelkooi
Auteur
Marcia Willett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The birdcage
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2005
351 p.
ISBN
90-225-4031-6

Commentaires

In het gezin van Felix en Marina Hamilton hangt er voortdurend spanning. Marina is zo jaloers dat ze telkens dichtklapt als Felix een praatje maakt met een bevriende vrouw. Dan straft ze hem door een hautaine houding en ijzig stilzwijgen.

Eens per maand moet Felix beroepshalve naar Bristol. Daar ontmoet hij de mooie actrice Angel die samen met haar dochtertje Lizzie een verdieping huurt bij Miss Pidge. De aandacht en de hartelijkheid die hij bij het drietal ondervindt in 'De Vogelkooi' doet hem goed en geeft hem steeds nieuwe moed op door te gaan. De kleine Lizzie ziet in hem de vaderfiguur die ze nodig heeft, maar Felix kent zijn verantwoordelijkheid en kiest voor zijn zoontje Piers.

Het verhaal gaat over de onderlinge relaties ten huize Hamilton. Felix heeft veel steun van zijn vader David, die met lede ogen aanziet hoe Marina de sfeer verpest. Hij beschermt eveneens zijn kleinzoon Piers, die heen en weer geslingerd wordt tussen de liefde voor zijn vrolijke, gulle vade…Lire la suite
De ongelukkig gehuwde Felix vindt zijn thuis in 'De vogelkooi', een huis in Bristol, waar zijn minnares met haar dochtertje woont, maar toch kan hij niet breken met zijn jaloerse echtgenote. De achterflap vergelijkt de schrijfster met Maeve Binchy en Rosamunde Pilcher. Het is zeker een 'feel good'-roman, maar de karakters zijn meer zwart-wit en clichématig, de dialogen geforceerder. Toch een aardige ontspanningsroman. Marcia Willett woont in Devon en begon op haar 50e jaar te schrijven; sindsdien publiceerde ze al bijna 20 boeken. Normale druk.