Livre
Néerlandais

Alles wat je lief is

Nicola Yoon (auteur), David Yoon (dessinateur), Esther Ottens (traducteur)
Omdat Maddy (18) een ziekte van het afweersysteem heeft, leeft ze geïsoleerd. Maar ze krijgt een nieuwe buurjongen die contact met haar zoekt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Alles wat je lief is
Auteur
Nicola Yoon
Dessinateur
David Yoon
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Everything, everything
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2016
320 p. : ill.
ISBN
9789045119090 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Maddy is 18 jaar geworden. Ze is nog nooit buiten geweest, omdat zij lijdt aan een zeldzame aangeboren immuunziekte, het bubble boy-syndroom, wat inhoudt dat ze allergisch is voor bijna alles in de wereld. Ze leeft in Los Angeles in een aangepast, steriel huis, met als enig contact haar moeder, die arts is, en een verpleegster, die elke dag langskomt. Haar vader en broertje zijn bij een tragisch ongeval overleden toen Maddy nog een baby was. Maddy volgt school via online lessen en houdt zich verder bezig met het lezen van boeken. Omdat ze niet beter weet, is ze niet echt ongelukkig met haar leven. Dan komt er een nieuwe buurjongen naast haar wonen. Voor zijn liefde is Maddy uiteindelijk bereid om alles op te offeren, ook haar leven. Een ontroerend debuut, vlot te lezen, vol spanning en humor, in een mooie lyrische stijl. In de tekst zijn vele tekeningen, doedels, e-mails, lijstjes en dagboekfragmenten verwerkt. Het verhaal heeft een verrassend einde en sympathieke, geloofwaardige kara…Lire la suite

Alles wat je lief is

Wat doe je als je verliefd wordt op de nieuwe buurjongen, maar je huis niet uit kunt? Madeline is allergisch voor de wereld. Ze lijdt aan een zeldzame immuunziekte en komt al zeventien jaar het huis niet uit. Ze leeft letterlijk in een cocon, geïsoleerd van de buitenwereld. Binnen is het klimaat geregeld en de lucht wordt continu gefilterd. Wie het huis binnen wil, moet door een sluis en wordt helemaal ontsmet. Af en toe komt haar leraar langs, maar verder volgt ze afstandsonderwijs. Gelukkig is haar moeder arts en wordt ze nauw opgevolgd door haar verpleegster Carla. Dan krijgen ze nieuwe buren. Maddy observeert het gezin en wordt verliefd op Olly, een jongen van haar leeftijd. Ze maken kennis met elkaar, eerst online, maar dan ook in het echt, dankzij Carla die haar wel wat van het leven gunt. Ondanks Maddy's ziekte en isolement, groeien de twee naar elkaar toe. Maddy zet alles op het spel om met Olly samen te zijn. 

Hoewel het romantische boek past op de chicklit-legg…Lire la suite

À propos de Nicola Yoon

Nicola Yoon, née en 1972 en Jamaïque, est une auteure américano-jamaïcaine, surtout connue pour avoir écrit le roman pour jeunes adultes Everything, Everything en 2015, un best-seller du New York Times qui a été adapté en film en 2017, sous le même titre Everything, Everything. En 2016, elle a publié The Sun is Also a Star.

Biographie

Nicola Yoon a grandi en Jamaïque où elle a passé une grande partie de son enfance ensuite, elle a déménagé à Brooklyn, à New York aux États-Unis ,. Elle s'est spécialisée en génie électrique en premier cycle à l'Université Cornell. Après avoir obtenu son diplôme, elle a suivi une formation dans le programme de maîtrise en création littéraire au Emerson College,.

Avant la publication de son premier li…En lire plus sur Wikipedia