Livre
Néerlandais

De voorspelling

Suzanne Collins (auteur)

De voorspelling

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Gregor en zijn zusje komen via een rooster in de kelder in Onderland terecht. Er wonen daar allerlei vreemde wezens. Gregor komt er al snel achter dat hij in Onderland een belangrijke rol te vervullen heeft. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De voorspelling
Auteur
Suzanne Collins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gregor the Overlander
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2008
212 p.
ISBN
9789020664911

Commentaires

Gregor woont samen met zijn twee zusjes, zijn mama en zijn dementerende oma in een klein flatje in New York. Zijn vader is een tijd geleden verdwenen en het gezin moet ploeteren om de eindjes aan elkaar te knopen. Gregor, met zijn 11 jaar de oudste van de drie kinderen, moet vaak op zijn zusjes letten. Op een dag zijn hij en zijn jongste zusje Boots in de kelder en is Boots plotseling verdwenen: de tweejarige peuter is in een gat gevallen. Zonder nadenken springt Gregor haar achterna. Ze komen in Onderland terecht, waar reusachtige kakkerlakken, vleermuizen, spinnen, ratten en ook mensen wonen. Die laatsten onthalen Gregor als de langverwachte krijger die hen van het rattenleger zal bevrijden. Zo luidde immers de voorspelling van Bartholomeus Sandwich, stichter van de mensenstad Regalia. Wanneer Gregor verneemt dat zijn vader, jaren geleden, misschien wel gevangengenomen is door de ratten, is hij bereid de taak op zich te nemen. Samen met Luxa, de prinses van Regalia, en haar neef Hen…Lire la suite
Gregor ziet zijn 2-jarige zusje Boots door een rooster in de kelder verdwijnen. Hij springt achter haar aan en samen vallen ze een duistere diepte in. Ze belanden in Onderland, waar mensen op vleermuizen rondvliegen en waar reusachtige kakkerlakken, spinnen en ratten wonen. Daar ontdekt hij dat hij een belangrijke rol heeft te vervullen: volgens een gedicht moet hij de ratten verslaan om de mensen in Onderland en zijn vader die eerder door het rooster was gevallen, te redden. Het eerste deel van de serie 'Gregor de Bovelander'* over de 10-jarige Gregor die avonturen in het land onder de aarde beleeft. De vriendschap met, de afkeer van en de band die Gregor met zijn medereizigers opbouwt, is mooi beschreven. Bevat geen illustraties, maar wel een driedimensionaal omslag waarop Gregor op een vleermuis vliegt. Het boek eindigt met het eerste hoofdstuk uit het tweede deel. Een spannend en goed geschreven en vertaald verhaal vol fantasie. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Suzanne Collins

Suzanne Collins, née le 10 août 1962 à Hartford dans le Connecticut, est une écrivaine américaine. Elle a connu le succès grâce à la trilogie de science-fiction Hunger Games, bien qu'ayant écrit plusieurs livres de fantasy auparavant. En 2020, elle a sorti un nouveau Hunger Games intitulé Hunger Games : La Ballade du serpent et de l'oiseau chanteur, se déroulant 64 années avant le début de la trilogie et racontant les jeunes années du futur président Coriolanus Snow.

Biographie

Suzanne Collins est née le 10 août 1962 de Michael et Jane Collins. Son père Michael était un officier qui a été amené à se déplacer avec sa famille dans les bases militaires des États-Unis et d'Europe. Il était aussi un historien militaire titulaire d'un doctorat en Sci…En lire plus sur Wikipedia