Livre
Néerlandais

De weg naar de hemel

Tad Williams (auteur), Michiel Van Sleen (traducteur)
Als enkele zielen van pas overledenen hun weg niet vinden naar hemel of hel, raakt een engel in de problemen.
Extra subject
engelen, fantasy
Titre
De weg naar de hemel
Auteur
Tad Williams
Traducteur
Michiel Van Sleen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The dirty streets of heaven
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
423 p.
ISBN
9789024547043 (paperback)

Commentaires

Liefhebbers van de betere fantasy kennen ongetwijfeld de naam Tad Williams. Zelfs wie nooit eerder iets van de man heeft gelezen, heeft zeker al van hem gehoord. Hij schreef het tot een klassieker verworden Staartjagers zang en maakte furore met de reeksen ‘Heugenis, smart en het sterrenzwaard’, ‘Anderwereld’ en ‘Schaduwwereld’. Williams wilde een keer van de verwachte paden afwijken, en besloot om voor zijn nieuwe reeks een verhaal te concipiëren dat draait om de wereld van de engelen. Het geeft de auteur de gelegenheid om zijn visie op het hemelse en helse in een verhaal te gieten en de stelling te poneren dat op aarde engelen en demonen rondlopen. Bij elk overlijden komt een hemelse vertegenwoordiger, in de vorm van een tot de aarde neergedaalde engel die als advocaat optreedt, en een helse vertegenwoordiger, die als beklaagde optreedt, ter plaatse om samen met de engelbewaarder van de overledene tot een besluit te komen. Ieder mag zaken ter verdediging aanbrengen of ten las…Lire la suite
Bobby Dollar is een engel. Hij fungeert als advocaat voor de ziel van een overledene. Naast een engel is er ook altijd een demon aanwezig die de aanklager is van de ziel. Een rechter beslist of een ziel in de hemel of in de hel terechtkomt. Maar dan verdwijnt een van Bobby's zielen. Diezelfde dag vindt hij een Brandende Hand op zijn voordeur, wat betekent dat er een zeer gevaarlijke demon achter hem aan zit. Als er meer zielen verdwijnen, gaat men zich in de hemel grote zorgen maken. Bobby Dollar is de verteller van dit zeer onderhoudende en originele verhaal. Hij spreekt de lezer geregeld rechtstreeks aan, waardoor je zeer betrokken raakt bij wat de engel overkomt. Het verhaal is vlot leesbaar en pakkend geschreven, met veel snelle dialogen. Bobby omschrijft zichzelf als rusteloos, moeilijk, cynisch en wantrouwig, maar God heeft hem zo gemaakt, dus die wilde blijkbaar dat hij zo was. Maar door al zijn vragen en kritische houding, komt hij nogal eens in de problemen. Auteur Tad Willia…Lire la suite

À propos de Tad Williams

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

Univers L'Arc…En lire plus sur Wikipedia