Livre
Néerlandais

Happy hour in de hel

Tad Williams (auteur), Michiel Van Sleen (traducteur)
Als het duivelse vriendinnetje van een engel door de groothertog van de hel wordt ontvoerd, neemt hij het onverstandige besluit om haar uit de krochten van de hel te gaan bevrijden.
Extra subject
Demonen, Zoektocht, fantasy
Titre
Happy hour in de hel
Auteur
Tad Williams
Traducteur
Michiel Van Sleen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Happy hour in hell
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
431 p.
ISBN
9789024547203 (paperback)

Commentaires

Bobby Dollar is een engel die avonturen beleeft in de hemel, de hel en het vagevuur, en die eveneens een soort advocaat is voor de zielen van pas overledenen. De insteek die Williams gebruikt is over de hele lijn anders dan de modale lezer zou verwachten bij dit soort fantasy, en ook de bewoners van beide sferen zijn atypisch. De engel Doloriel (de echte naam van Bobby Dollar) is geschorst als hemelse advocaat en kan voorlopig geen zielen meer winnen voor de hemel. In deel een van deze reeks, De weg naar de hemel, werd Dollar, in het lichaam van een mens en vertoevend op aarde, verliefd op de bloedmooie Casimira. Zij bleek echter een demon uit de hel te zijn.
In dit tweede deel krijgt Dollar te maken met de Grijnzer, een psychopathische moordenaar die al twee keer ter dood werd gebracht maar telkens opnieuw tot leven komt om Dollar dwars te zitten. Dollar besluit om aan de Grijnzer te ontsnappen door in de hel op zoek te gaan naar zijn geliefde. Hierbij krijgt hij wat hulp…Lire la suite
Caz, het duivelse vriendinnetje van de engel Bobby Dollar, is ontvoerd door Eligor, de groothertog van de hel. Daarom neemt Bobby het onverstandige besluit om haar uit de krochten van de hel te bevrijden. De hel in komen is echter één ding, maar hoe kom je er weer uit? Blijk gevend van een zeer rijke fantasie beschrijft de auteur bij monde van Bobby de vele gruwelijkheden en smerigheden die Bobby op zijn tocht door de hel tegenkomt. Soms iets te gedetailleerd voor de minder sterke magen, waarmee hij ook de vaart enigszins uit het verhaal haalt. Bobby Dollar vertelt op zijn eigen, originele wijze het verhaal. Hij springt soms wat van de hak op de tak, waardoor het bijna lijkt alsof hij het je op het moment persoonlijk vertelt. Hij geeft af en toe vooruitwijzingen die de spanning opvoeren. Het verhaal is vlot leesbaar en pakkend geschreven, met veel snelle dialogen. Auteur Tad Williams is onder meer bekend van zijn series 'Anderland' en 'Schaduwwereld'. Ook dit tweede deel over Bobby Do…Lire la suite

À propos de Tad Williams

Robert Paul Williams, dit Tad Williams, né le 14 mars 1957 à San José en Californie, est un auteur américain de romans de science-fiction et de fantasy. Il est notamment l'auteur des cycles L'Arcane des épées et Autremonde.

Il eut une enfance sans histoire, puis est devenu chanteur et parolier d'un groupe rock, illustrateur et cartooniste, présentateur de radio et de télé, employé d'Apple et fondateur d'une compagnie de production de télé interactive. C'est à vingt-cinq ans qu'il commence à écrire La Ligue du Parchemin.

Il a écrit également La Guerre des fleurs qui se place dans une réalité parallèle où vivent créatures féeriques en tout genre.

Œuvres

Univers L'Arc…En lire plus sur Wikipedia