Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.

De historische krantencollectie (vanaf 3 november 1891) van de Gazet van Antwerpen en de Gazet van Mechelen (1896-1953) werd gedigitaliseerd door uitgever Mediahuis en haar partners, de provincie Antwerpen, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het MAS, het stadsarchief van Mechelen en de Universiteit Antwerpen. 

  • Ontdek hoe de eerste wereldoorlog toendertijd beleefd werd.
  • Ga op zoek naar het verleden van jouw familie, buurt, vereniging, ...
  • Wie was de eerste adverteerder in de krant?
  • ...

Je hebt toegang tot de publicaties vanaf 3 november 1891 tot en met 1999 en van 2 januari 2004 tot 30 dagen geleden van Gazet van Antwerpen en vanaf 1896 tot en met 1953 van Gazet van Mechelen.

​Om in te loggen heb je een werkende Mijn Bibliotheek account nodig en moet je lid zijn van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen. Klik hieronder door op de banner en start je zoektocht in het archief.

Op zoek naar recente krantenartikels van alle Vlaamse kranten?

Als je bib een geactiveerd abonnement heeft op GoPress (het digitale krantenplatform van de Belgische krantenuitgevers), kun je via de catalogus ook de artikels in dit krantenarchief raadplegen.