De bib is open met bijzondere veiligheidsmaatregelen!

Je kan in de hoofdbibliotheek van Brasschaat terecht om zelf je materialen te kiezen en uit te lenen waarbij je let op de volgende Coronamaatregelen.

Tijdelijke openingsuren:

maandag: 14-20u – dinsdag: 14-19u – woensdag: 10-20u
donderdag: 14-19u – vrijdag: 14-18u – zaterdag: 10-15u

Wat kan?

• Je materialen zelf inleveren in de bib (tijdens de openingsuren) en via de inleverbus buiten de openingsuren. We houden je materialen 4 dagen in quarantaine, alvorens ze te verwerken. De materialen blijven dus 4 werkdagen langer op je kaart staan. Je kan geen boete oplopen voor materialen die vóór of ten laatste op de vervaldag werden ingeleverd.
  • Maximum 30 klanten kunnen tegelijkertijd in de bib materialen kiezen en uitlenen.
  • Informatie vragen, inschrijven, een materiaal uit het magazijn aanvragen.
  • Er zal 1 pc beschikbaar zijn voor dringende zaken (ook een document afdrukken kan). Meld je hiervoor aan bij de balie. Wij noteren dan je gegevens (contact tracing) en ontsmetten de pc vóór en na gebruik.
  • Kadobons kopen

Hoe verloopt je bezoek?

• Draag een mondmasker (verplicht!).
  • Kom liefst alleen. Hou kleine kinderen bij je.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en net voordat je de uitleenbalie of de betaalautomaat gebruikt. Er is alcoholgel voorzien in de bib.
  • Respecteer de richting van de pijlen op de grond om naar de gewenste afdeling te gaan. De pijlen volgen een éénrichtingsparcours.
  • Respecteer de sociale afstand van 1,5 meter tussen jou en een andere persoon.
  • Tussen 2 rekken mag er maximum 1 persoon materialen kiezen.
  • Hou je bezoek zo kort mogelijk. Maximum 30 minuten.
  • Volg steeds de instructies van het bibliotheekpersoneel.

Wat kan niet?

• In de bib verblijven, lezen, spelen, studeren, zitten, werken, … kan niet.
  • Stoelen en speelgoed zijn niet beschikbaar.
  • De toiletten zijn beschikbaar.
  • Er is slechts één publiekscomputer beschikbaar voor dringende zaken. Bereid je bezoek zo veel mogelijk thuis voor op https://brasschaat.bibliotheek.be, maak een lijstje in Mijn bibliotheek; gebruik je smartphone om de catalogus te raadplegen of vraag hulp aan een bibliotheekmedewerker.
  • In de Biboase kan je enkel tijdschriften uitlenen. De kranten, tafels, stoelen en het koffieapparaat zijn niet beschikbaar.
  • Een materiaal uit een ander filiaal aanvragen kan niet.
  • Er wordt geen digitaal spreekuur georganiseerd.
  • De Biboase huren kan voorlopig niet.