De bib is open onder de basis coronaveiligheidsmaatregelen

Je kan in de hoofdbibliotheek van Brasschaat terecht om zelf je materialen te kiezen en uit te lenen waarbij je let op de volgende Coronamaatregelen.

Normale openingsuren:

maandag: 10-20u – dinsdag: 14-19u – woensdag: 10-20u
donderdag: 14-19u – vrijdag: 14-18u – zaterdag: 10-15u

Wat kan?

• Je materialen zelf inleveren in de bib (tijdens de openingsuren) en via de inleverbus buiten de openingsuren. Je kan geen boete oplopen voor materialen die vóór of ten laatste op de vervaldag werden ingeleverd.
  • Informatie vragen, inschrijven, een materiaal uit het magazijn aanvragen.
  • Er zal 1 pc beschikbaar zijn voor dringende zaken (ook een document afdrukken kan). Meld je hiervoor aan bij de balie. Wij noteren dan je gegevens (contact tracing) en ontsmetten de pc vóór en na gebruik.
  • Een studeerplekje ter voorbereiding van examens: schrijf je in aan de balie!
  • De Biboase is opnieuw beschikbaar om bijvoorbeeld de krant te lezen.
  • Kadobons kopen.

Hoe verloopt je bezoek?

• Draag een mondmasker (verplicht!).
  • Hou je bezoek zo kort mogelijk.
  • Kom liefst alleen. Breng enkel kinderen van je eigen gezin mee en houd kleine kinderen bij je.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en net voordat je de uitleenbalie of de betaalautomaat gebruikt. Er is alcoholgel voorzien in de bib.
  • Respecteer de sociale afstand van 1,5 meter tussen jou en een andere persoon.
  • Volg steeds de instructies van het bibliotheekpersoneel.

Wat kan niet?

• In de bib is er nog steeds een minimale mogelijkheid om lang te verblijven. Speelgoed en sommige stoelen zijn daarom weggeborgen.
  • De toiletten zijn beschikbaar.
  • Er is slechts één publiekscomputer beschikbaar voor dringende zaken. Bereid je bezoek zo veel mogelijk thuis voor op https://brasschaat.bibliotheek.be, maak een lijstje in Mijn bibliotheek; gebruik je smartphone om de catalogus te raadplegen of vraag hulp aan een bibliotheekmedewerker.
  • In de Biboase is het koffieapparaat niet beschikbaar.
  • De Biboase huren kan voorlopig niet.
  • Er wordt geen digitaal spreekuur georganiseerd.