Heropening van de bib met bijzondere veiligheidsmaatregelen!

Je kan in de hoofdbibliotheek van Brasschaat terecht om zelf je materialen te kiezen en uit te lenen waarbij je let op de volgende Coronamaatregelen.

Tijdelijke openingsuren:

maandag: 14-20u – dinsdag: 14-19u – woensdag: 10-20u
donderdag: 14-19u – vrijdag: 14-18u – zaterdag: 10-15u

Wat kan?

• Je materialen zelf inleveren in de bib (tijdens de openingsuren) en via de inleverbus buiten de openingsuren. We houden je materialen opnieuw 3 dagen in quarantaine.
  • Maximum 40 klanten kunnen tegelijkertijd in de bib materialen kiezen en uitlenen.
  • Enkel cash betalen is mogelijk aan de betaalautomaat.
  • Informatie vragen, inschrijven, een materiaal uit het magazijn aanvragen.
  • De lift gebruiken: maximum 1 persoon tegelijkertijd.
  • Er zal 1 pc beschikbaar zijn voor dringende zaken (ook een document afdrukken kan). Meld je hiervoor aan bij de balie.
  • Brasbons kopen op zaterdag
  • Kadobons kopen

Hoe verloopt je bezoek?

• Draag een mondmasker (verplicht!).
  • Kom liefst alleen. Hou kleine kinderen bij je.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en net voordat je de uitleenbalie gebruikt. Er is alcoholgel voorzien in de bib.
  • Respecteer de richting van de pijlen op de grond om naar de gewenste afdeling te gaan. De pijlen volgen een éénrichtingsparcours.
  • Respecteer de sociale afstand van 1,5 meter tussen jou en een andere persoon.
  • Tussen 2 rekken mag er maximum 1 persoon materialen kiezen.
  • Hou je bezoek zo kort mogelijk. Maximum 30 minuten.
  • Volg steeds de instructies van het bibliotheekpersoneel.

Wat kan niet?

• In de bib verblijven, lezen, spelen, studeren, zitten, werken, … kan niet.
  • Stoelen en speelgoed zijn niet beschikbaar.
  • De toiletten zijn niet beschikbaar.
  • Er is slechts één publiekscomputer beschikbaar voor dringende zaken. Bereid je bezoek zo veel mogelijk thuis voor op https://brasschaat.bibliotheek.be, maak een lijstje in Mijn bibliotheek; gebruik je smartphone om de catalogus te raadplegen of vraag hulp aan een bibliotheekmedewerker.
  • In de Biboase kan je enkel tijdschriften uitlenen. De kranten, tafels, stoelen en het koffieapparaat zijn niet beschikbaar.
  • Een materiaal uit een ander filiaal aanvragen kan niet.
  • Er wordt geen digitaal spreekuur georganiseerd.
  • De Biboase huren kan voorlopig niet.